skip to Main Content
ACTUACIONS COVID: Protocol De Neteja I Desinfecció De Les Vies I Espais Públics

ACTUACIONS COVID: Protocol de neteja i desinfecció de les vies i espais públics

Davant la situació d’alarma sanitària declarada per la pandèmia de coronavirus, i amb l’objectiu de minimitzar la càrrega viral que puguin contenir les vies públiques dels municipis, GBI Serveis ha posat en marxar les recomanacions de Dipsalut a totes les poblacions a on presta servei. Algunes de les intervencions són:

  • Escombrat de les vies públiques amb un mètode humit fent la neteja amb derivats d’amoni quaternari, quan sigui possible.
  • Neteja dels carrers amb aigua a pressió i amb aigua reforçada amb detergents tensioactius d’arrossegament específics per a la neteja viària, en la concentració que sigui indicada pels responsables dels productes utilitzats i tenint present que el protocol recomana la substitució dels tensioactius per derivats d’amoni quaternari i altres productes amb activitat biocida.
  • Desinfecció amb hipoclorit sòdic a l’0.1 per-cent, mitjançant aplicació amb motxilles polvoritzadores. Els operaris disposen dels equips de protecció personal que corresponguin (vestit plàstic tipus Tyvex o similar, ulleres protectores, guants de protecció, mascareta auto filtrants per a gasos i vapors inorgànics).
  • Desinfecció de bancs, amb motxilles polvoritzadores.

Aquest tipus de desinfecció més a fons s’enfoca sobretot a zones pròximes a centres sanitaris, a grans supermercats i a establiments de distribució d’aliments o altres de trànsit de persones, així com zones de la ciutat amb assentaments urbans fixos.

En cas que calgui desinfectar superfícies de bancs, fanals o qualsevol altre element municipal a la via pública, es poden utilitzar els desinfectants autoritzats d’activitat viricida.

Els productes desinfectants amb finalitat viricida que s’utilitzen estan inscrits en el Registre de plaguicides no agrícoles o biocides o en el Registre Oficial de Biocides, de la Direcció General de Salut Pública, Qualitat i Innovació del Ministeri de Sanitat i disposen del corresponent número de registre.

Back To Top

Utilitzem cookies per assegurar que donem la millor experiència a l'usuari en el nostre lloc web. Per ampliar informació, pot consultar la nostra Política de cookies* Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca