skip to Main Content

Vols saber com funciona el Centre de Tractament de
Residus Municipals de Lloret de Mar?

LES INSTAL·LACIONS

El Centre de Tractament de Residus de Lloret (CTRM) està integrat per les següents instal·lacions:
– Planta de tractament de la fracció resta.
– Planta de tractament de residus voluminosos i residus vegetals.

La planta dona servei a uns 267.300 habitants de poblacions com Lloret de Mar, Blanes, Tossa, Vidreres, Santa Susanna, Palamós, Tordera, Palafrugell i altres pobles de la Comarca del Gironès, del Consell Comarcal de la Selva i del Consell Comarcal del Baix Empordà.

VISITA VIRTUAL CTRM

El CTRM de Lloret de Mar està dissenyat per tractar els residus municipals de la fracció RESTA, és a dir els residus que no són reciclables. Tot i això, la presència de materials reciclables i compostables és tant important que la funció de recuperació d’aquests materials al CTRM esdevé indispensable. Equipada amb la millor tecnologia del mercat, la planta realitza un tractament mecànic i biològic als residus procedents de la recollida municipal per optimitzar-ne la recuperació d’elements reciclables i estabilitzar la matèria orgànica per convertir-la en substrat orgànic per a diferents usos. D’aquesta manera, es garanteix que el rebuig final, que s’abocarà al dipòsit controlat, es redueixi al mínim, així com el seu percentatge de biodegradabilitat.

MATERIALS RESULTANTS

El Centre de Tractament de Residus de Lloret és una instal·lació que permet tractar els residus provinents del contenidor de resta per obtenir materials reutilitzables (paper, envasos, metalls,…) i garantir que cap residu arribi al seu destí final sense passar per un procés que asseguri la seva màxima recuperació.

A través de la Visita Virtual podràs seguir el procés de cada un dels materials a partir de les fletxes presents a algunes de les màquines.

La matèria orgànica tractada al CTRM es converteix en substrat orgànic per a diferents usos. Els materials recuperats en diferents punts del tractament són enviats a la zona de compactació de la planta per fer-ne bales que seran recollides per al seu posterior reciclatge. Materials com els plàstics, el paper i el vidre seran recollits per gestors autoritzats i rebran diferents tractaments en funció de la seva naturalesa.
El rebuig final resultant, reduït al mínim, s’embala i s’emmagatzema al dipòsit controlat.

BRICK

PEAD

PLÀSTIC MIXT

PET

FILM

ALUMINI

FÈRRICS

REBUIG

PAPER I CARTRÓ

VIDRE

MATERIA ORGÀNICA

DOCUMENTACIÓ

Per saber-ne més pots descobrir el que s’explica als diferents materials informatius que hem preparat al centre. Consulta i descarrega’t els nostres dossiers on hi pots trobar informació complementària sobre el tractament de residus; informació tècnica sobre les nostres instal·lacions i material didàctic per a escolars.

Back To Top

Utilitzem cookies per assegurar que donem la millor experiència a l'usuari en el nostre lloc web. Per ampliar informació, pot consultar la nostra Política de cookies* Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca