skip to Main Content

EL CENTRE DE TRACTAMENT DE RESIDUS MUNICIPALS

El CTRM de Lloret de Mar dona servei als ajuntaments de Lloret de Mar, Blanes, Tossa, Vidreres, Santa Susanna, Palamós i Tordera; i a altres pobles de la Comarca del Gironès, del Consell Comarcal de la Selva i del Consell Comarcal del Baix Empordà.

Els residus arriben al centre en els camions que han realitzat la recollida selectiva municipal.

Al CTRM no només hi arriba la fracció RESTA, tot i ser la principal, sinó que també tracta residus voluminosos i la fracció vegetal. El centre té autoritzat el tractament d’unes 99.500 T/any, corresponents a 96.000 T de fracció resta, 3.000 T de residus voluminosos i 500 T de fracció vegetal. Entre tots els tipus de fraccions se’n recuperen unes 8.000 T/any en forma de materials reciclables. Les diferents dades sobre les instal·lacions consisteixen en dades vives que són modificades periòdicament.

El CTRM està constituït per diverses àrees d’activitat: el pretractament de la fracció resta, l’estabilització de la fracció orgànica (MOR), l’afinament de la MOR i el tractament d’aires i desodorització. Les aigües usades en el procés es tracten a la pròpia depuradora del centre. Com a instal·lacions annexes, el centre compte amb el Dipòsit Controlat i la Deixalleria.

SITUACIÓ

terme municipal de Lloret de Mar
(La Selva).

DÓNA SERVEI A:

habitants

CAPACITAT DE TRACTAMENT ANUAL

Tn/any de fracció resta.

Tn/any de fracció voluminós.

Tn/any de vegetal.

EL DIPÒSIT CONTROLAT

El dipòsit controlat és una instal·lació que permet l’emmagatzematge de residus de forma segura pel medi ambient. El dipòsit controlat de Lloret de Mar compta amb dues àrees d’explotació: per un costat el dipòsit de Classe I (on s’hi dipositen residus de la construcció) i el dipòsit Classe II (on s’hi dipositen residus sòlids urbans o assimilables).

És en aquest últim on s’hi emmagatzema el material que no es pot reciclar i/o recuperar en el CTRM. Els residus confinats en el dipòsit generen biogàs i lixiviats els quals es recullen per evitar que entrin en contacte amb el medi. Del biogàs se’n pot fer electricitat i els lixiviats són tractats per poder permetre el retorn de l’aigua a la natura, i/o la pròpia reutilització de l’aigua depurada dintre del procés.

L’àmbit territorial del dipòsit controlat és la comarca de la Selva i dóna servei a uns 267.300 habitants. La capacitat actual d’eliminació és de 95.000 tones anuals de residus sòlids urbans (RSU) i de 65.000 tones anuals de residus de la construcció. Tal com succeeix amb el CTRM, en el cas del dipòsit caldrà tenir present també que les diferents dades consisteixen en dades vives que són modificades periòdicament.

Back To Top

Utilitzem cookies per assegurar que donem la millor experiència a l'usuari en el nostre lloc web. Per ampliar informació, pot consultar la nostra Política de cookies* Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca